English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Congrés Anual de la Societat Internacional d'Ètica Ambiental sota el lema: “Ètica ambiental entre l’acció i la reflexió” - Kiel (Alemanya), 23-25 juliol 2015
 
 
02/02/2015

Del 23 al 25 juliol del 2015 la Càtedra de Filosofia i Ètica de Medi Ambient a la Universitat Christian Albrechts de Kiel (Alemanya) serà l'amfitriona del congrés anual de la Societat Internacional d'Ètica Ambiental. 

El lema del congrés "Ètica Ambiental, entre l'acció i la reflexió" expressa la idea que l'ètica ambiental es pot entendre que abasta dues vies de recerca. La primera és pràctica: l'ètica ambiental té com a objectiu orientar l'acció, partint de normes i principis morals, conceptes i idees (per exemple, la sostenibilitat, l'ecologia profunda, de justícia ambiental) que els desenvolupa en directrius, normes i objectius per a la seva aplicació pràctica i la formulació de polítiques. La segona és reflexiva: l'ètica ambiental actua com a pont entre els problemes pràctics viscuts i les reflexions conceptuals que els il·luminen críticament d'acord amb els seus pressupostos. D'aquesta manera hom es submergeix en preguntes metaètiques, epistemològiques i ontològiques. 

Al llarg d'aquesta ruta reflexiva, els ètics ambientals prenen el paper tradicional dels filòsofs. Les dues rutes són interdisciplinàries: D'una banda, en l'objectiu dels arguments d'acció-guia, l'ètica ambiental es basa necessàriament en dictàmens motivats sobre el què i com el món realment és. D'altra banda, l'anàlisi dels pressupostos dels diferents tipus d'arguments que s'empren en els discursos ambientals dirigeix la recerca no sols en les disciplines filosòfiques veïnes, sinó també en altres ciències i humanitats, com la ciència política, l'antropologia i l'economia.

Per a preguntes concretes podeu adreçar-vos a Lieske Voget-Kleschin a: voget-kleschin@philsem.uni-kiel.de

Per a més informació podeu accedir a: International Society for Environmental Ethics.

 
     
 
   
Nota Legal