English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Reunió internacional d'experts sobre patrimoni astronòmic i llocs sagrats. Illa de Gran Canària (Espanya) del 23 al 24 de maig de 2018

III Jornades Art, Natura i Espiritualitat, Farrera (Catalunya) - 19 i 20 de maig 2018

Reunió regional d’experts sobre gestió sostenible de les propietats del patrimoni mundial d'interès religiós. Erevan (Armènia), 18-22 d'abril de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Un lobby pro elfs atura un projecte viari a Islàndia – Desembre 2013
 
 
El desembre de 2013, els defensors dels elfs han unit les seves forces amb els ecologistes per instar les autoritats islandeses a abandonar un projecte de carretera que havia d'anar des de la capital, Reykjavik, fins a la península d'Alftanes, atès que asseguren que pertorbaria un territori dels elfs, que conté un santuari d'aquests éssers.

El projecte s'ha aturat fins que el Tribunal Suprem d'Islàndia es pronuncia sobre un cas interposat per l'organització anomenada “Amics de la Lava” que al·ludeix tant a l'impacte ambiental com els cultural - incloent la difícil situació dels elfs - com una raó per reunir regularment a centenars de persones a impedir que els treballadors destruïssin la zona.

A Islàndia, qüestions vinculades als elfs (Huldufolk en islandès, literalment "la gent oculta") ja han afectat decisions de planificació amb anterioritat, fins al punt que l'Administració de Carreteres i Costes ha ofert com a resposta un formulari de consultes relatives als elfs, que indica que una part dels problemes s'han resolt retardant el projecte de construcció en un cert punt, mentre que els elfs que hi viuen, suposadament, s'han traslladat a una altra banda.

Una enquesta realitzada per la Universitat d'Islàndia l'any 2007 va trobar que el 62% dels enquestats pensava que era almenys possible que hi hagi elfs.

Més informació: 
     
 
   
Nota Legal