English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Seminaris sobre el paisatge monàstic. Monestir i territori: perifèries espirituals i espacials - Abadia de Praglia (Itàlia), 18-20 de maig de 2017

Quart Taller Iniciativa Delos UICN - Malta, 23-27 d'abril de 2017

Simposi sobre els valors en la gestió del patrimoni: nous enfocaments i línies d'investigació de l'Institut de Conservació Getty - Los Angeles, Califòrnia, 6-7 de febrer de 2017

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Jornada sobre usos comunals i ramaderia extensiva a Boí (Ribagorça), març de 2015
 
 
05/05/2015

El 27 de març va tenir lloc a la seu del Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici de Boí (Alta Ribagorça), una Jornada sobre usos comunals i ramaderia extensiva, coorganitzada per la Fundació del Món Rural i l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

L’objectiu de la jornada era  reflexionar i debatre sobre els beneficis de les pastures comunals per al desenvolupament socioeconòmic dels nuclis de població que tradicionalment n’han estat beneficiaris. Gran part de la ramaderia extensiva catalana pastura en terres comunals i per tant, cal que la realitat d’aquests béns comuns s’adapti a les necessitats actuals. La jornada va tractar la situació actual de les pastures comunals, com ha estat la seva evolució i com s’hauria d’adaptar la seva gestió als reptes actuals, tenint en compte que la gestió de molts d’aquests comunals es basa en règims jurídics molt  antics.

El resultat de la jornada ha quedat recollit en dos documents. El document de conclusions complet conté les conclusions de la pròpia jornada, juntament amb les conclusions procedents de dues altres activitats anteriors que hi són directament relacionades:  "Seminari sobre béns comunals" que es va celebrar a Sort el 2002 i "Estudi sobre els béns comunals a l’Alt Pirineu i Aran del 2008" promogut per l’IDAPA. La versió curta, en canvi, conté només les conclusions de la jornada de Boí: "Els Béns comunals. Una aproximació des de la ramaderia extensiva".

Documents vinculats
Document de conclusions [CAT]
Document de conclusions integrat [CAT]

 
     
 
   
Nota Legal