English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Taller d’Iniciativa Comunales per al registre d’ICCA (Madrid, 19-21 de juny de 2015)
 
 
18/06/2015

Durant les últimes dècades, diferents organismes internacionals com la UICN o el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA), han reconegut, a més dels espais naturals protegits públics, privats i cogestionats, espais naturals conservats per pobles indígenes i per comunitats locals, coneguts internacionalment com ICCA, i que es corresponen amb molts dels comunals que encara existeixen a Espanya. Aquests espais, tot i tenir sistemes de governament propis i un alt grau de conservació i riquesa biològica i cultural, no acostumen a gaudir de reconeixement ni protecció específica per part dels poders públics. 

En aquest taller es debatrà un marc metodològic que permeti identificar aquells comunals/ICCA que desitgin iniciar el procés de registre internacional com espai natural protegit. Hi participaran diverses organitzacions que representen, dins d’Iniciativa Comunales, les comunitats locals que governen territoris comunals, a més d’experts en l’àmbit de la participació, l’avaluació d’espais naturals protegits i l’estudi i defensa dels comunals. L’Associació Silene hi aportarà els valors del patrimoni immaterial associats als territoris i usos comunals. 

Per més informació, podeu accedir a: ICCA - Indigenous and Community Conserved Areas
Documents vinculats
>> Programa del taller para el registro de ICCA [ESP]  


Participants al taller

 
     
 
   
Nota Legal