English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Congrés Internacional sobre Turisme Religiós: Promoció del desenvolupament socioeconòmic sostenible a les comunitats d'acolliment, el 15 i 16 de juny de 2015 a Betlem (Estat de Palestina)
 
 
24/06/2015

L'Organització Mundial de Turisme de l'ONU i el Ministeri de Turisme i Antiguitats de Palestina varen organitzar el "Congrés Internacional de Turisme Religiós: Promoció de desenvolupament socioeconòmic sostenible en comunitats d’acollida” els dies 15 i 16 de juny a la ciutat de Betlem. Es tractava del primer esdeveniment internacional promogut per una agència de l'ONU a l'Estat de Palestina, després que UNESCO el reconegués el 2014, i inscrivís la Basílica de la Nativitat de Betlem i el Paisatge Cultural de Battir a la Llista de Llocs Patrimoni Mundial.

El congrés s'estructurava entorn de quatre temes:
1. Tendències globals que configuren el turisme religiós i el desenvolupament de productes i experiències competitius.
2. Reptes i oportunitats per al desenvolupament i la promoció de rutes de turisme religiós.
3. Plantejaments innovadors per a la gestió del turisme en llocs religiosos, equilibrant la preservació patrimonial i el desenvolupament turístic.
4. Promoció de la participació de les comunitats d'acolliment i millora dels beneficis socioeconòmics del turisme religiós a escala local. 

Malgrat les greus dificultats de tota mena que viu el país, el congrés va ser un èxit. Va comptar  amb oradors procedents de 16 països i amb participants de 40 països. Josep M. Mallarach (membre del Comitè directiu del Grup especialista en valores culturals i espirituals dels espais naturals protegits) va representar UICN, i Yonca Kösebay Erkan, ho feu d’ICOMOS (les dues entitats assessores del Programa de Patrimoni Mundial) a la primera sessió, dedicada a Comprendre el turisme religiós: tendències i motivacions, ambdós van aportar una visió global i criteris per  conservar el patrimoni i facilitar experiències de qualitat. 
Documents vinculats
>> Programme of the International Conference (Bethlehem) [EN ]  
>> Bethlehem Declaration on Religious Tourism as a Means of Fostering Socio-Economic Development of Host Communities [EN ]  


Sessió plenària inaugural


Ponents en la primera sessió del congrés


Ponents en la última sessió del congrés

 
     
 
   
Nota Legal