English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Vers una nova ecologia ambiental i social. El nou paradigma del Papa Francesc. Sant Julià de Lòria, 2 de juliol de 2016
 
 
14/07/2016

La Càtedra de Pensament Cristià del Bisbat d'Urgell va organitzar el passat 2 de juliol la seva tretzena jornada amb el títol: ‘Vers una nova ecologia ambiental i social. El nou paradigma del Papa Francesc’. La jornada es va dur a terme a l'Auditori Rocafort de Sant Julià de Lòria (Andorra) per aprofundir en l'anàlisi i les propostes de l'encíclica. La situació mediambiental del planeta -la nostra llar comuna- demana mesures urgents que en garanteixin la sostenibilitat. Fa cosa d’un any que el papa Francesc va denunciar la greu situació amb l'encíclica Laudato Si', adreçada a tota la humanitat, i va encoratjar diàleg entre totes les parts i una sincera ‘conversió ecològica’.

L'arquebisbe d’Urgell Joan-Enric Vives va donar la benvinguda i va glossar la significació de l’encíclica, que ens interpel·la a tots. L'acte va comptar amb les intervencions de Lluc M. Torcal, procurador general de l’Orde del Císter, amb la ponència 'Una panoràmica de l’estat de la Terra a la llum de Laudato sí del papa Francesc'; Josep M. Mallarach, membre de la Comissió d’Àrees Protegides i Política Ambiental (UICN), amb la ponència 'El vincle entre naturalesa i espiritualitat. Cap a un nou paradigma'; i Francesc Torralba, professor de la Universitat Ramon Llull i Director de la Càtedra de Pensament Cristià, amb la ponència 'Eixamplar el sentit de l’ètica ecològica. La persona humana en el centre de tot'.

Més informació:

Urgell aposta per “una ecologia amb fons espiritual” – Catalunyareligio.cat, 04/07/2016

 
     
 
   
Nota Legal