English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Primera reunió temàtica de la Iniciativa de la UNESCO sobre béns del patrimoni mundial d'interès religiós. París, 16-18 de febrer de 2016
 
 
26/07/2016

La primera reunió d’experts consultiva dedicada a la temàtica de la gestió sostenible dels béns del patrimoni mundial d'interès religiós, es va centrar en l’àmbit de la Mediterrània i l’Europa sud-oriental, i es va dur a terme a la seu de la UNESCO a París, del 16 al 18 de febrer de 2016, gràcies al suport de Bulgària.

Els experts designats pels Estats Part de la regió (Albània, Bòsnia i Hercegovina, Bulgària, Croàcia, Xipre, França, Grècia, Santa Seu, Israel, Itàlia, Montenegro, Sèrbia, Espanya, Turquia) van presentar els seus estudis de cas per tal d'il·lustrar els principals reptes en matèria de governança, gestió i ús dels llocs del patrimoni mundial d'interès religiós. Els representants de les comunitats religioses que viuen, gestionen o empren llocs del patrimoni mundial, també van ser convidats a  participar en la reunió, on van presentar exemples de la participació de les comunitats religioses en la gestió dels llocs del patrimoni mundial.

Aquesta reunió, promoguda pel Centre del Patrimoni Mundial conjuntament amb els seus òrgans consultius, UICN i ICOMOS, tenia el propòsit de contribuir al desenvolupament d’un Document temàtic per proposar orientacions generals als estats part de la Convenció de Patrimoni Mundial pel que fa a la gestió del seu patrimoni cultural i natural d'interès religiós, d'acord amb llurs especificitats nacionals, tal com havia sol·licitat el Comitè del Patrimoni Mundial. Es va convidar als participants de la reunió a tractar assumptes rellevants i a desenvolupar una proposta de recomanacions que va ser adoptada en la sessió de cloenda. 

El Dr. Josep M. Mallarach, membre del Comitè Directiu del Grup Especialista en Valors Culturals i Espirituals de les Àrees Protegides, que ha representat a la UICN en la Iniciativa d’UNESCO per als llocs d'interès religiós des del 2011, va participar activament en la reunió, així com en la seva preparació des d'octubre de 2015.

Aquesta reunió s'espera que serveixi com a model per a futures consultes regionals en suport a la tasca de la UNESCO per aplicar les decisions del Comitè del Patrimoni Mundial sobre el patrimoni d'interès religiós. 
     
 
   
Nota Legal