English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Espiritualitat i Conservació de la Natura en el Congrés Mundial de Conservació de la Natura d’UICN. Hawaii, de l’1 al 10 de setembre de 2016
 
 
04/10/2016

De l’1 al 10 de setembre s'ha celebrat a Hawaii el Congrés Mundial de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, un esdeveniment que es du a terme cada quatre anys. En el document final, "Els Compromisos de Hawaii" crida l'atenció que la primera oportunitat que s'indica per millorar la conservació de la naturalesa és:

"Establir nexes entre l'espiritualitat, la religió, la cultura i la conservació: Les nombroses i diverses cultures i tradicions religioses existents en el món són una font primordial dels nostres valors ètics, i mostren diverses maneres de valorar la natura. Poden contribuir a inspirar les profundes transformacions necessàries en els sistemes socials dominants i orientar l'ús adequat de la tecnologia. La saviesa de les tradicions indígenes és d'especial importància en la mesura que comencem a tornar a aprendre a viure en relació amb el món natural, en lloc de dominar-lo. La Carta Encíclica Laudato Si', la Declaració Islàmica sobre el Canvi Climàtic Global i la Declaració Interconfessional sobre el Canvi Climàtic als dirigents mundials, entre moltes altres declaracions de les religions del món, aclareixen la seva interconnexió amb les accions i els valors ecològics".

Les solucions: "Per enfortir la cultura de la conservació, hem de veure més enllà dels mitjans purament tècnics. Els valors i la saviesa dels pobles indígenes, de la gent gran i de les diverses comunitats religioses i espirituals del món ens permeten comprendre més profundament els nostres vincles amb la natura. Per integrar tots aquests aspectes, els líders espirituals i la comunitat de la conservació s'han d’aplegar per compartir els valors que ens uneixen. Artistes, educadors i innovadors poden, així mateix, contribuir a aquesta visió més àmplia". 

Per ampliar la informació i descarregar el document, vegeu: 
     
 
   
Nota Legal