English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
El Congrés Mundial de la Natura d’UICN insta a vincular espiritualitat, religió, cultura i conservació de la natura. Hawaii, setembre de 2016
 
 
25/10/2016

El Congrés Mundial de la Natura de Hawaii (setembre de 2016) va aprovar diversos documents molt importants pel que fa als valors culturals i espirituals de la natura i el paper que les organitzacions religioses i espirituals haurien de jugar en la seva conservació, que es compten entre els més clars emesos per la UICN fins a la data.

Els compromisos de Hawaii estableixen que per aconseguir la transformació necessària per promoure una veritable cultura de conservació, cal vincular espiritualitat, religió, cultura i conservació. S'afirma que "hem de mirar més enllà de simples mitjans tècnics. Els valors i la saviesa dels pobles indígenes, la gent gran i la riquesa de religions i comunitats espirituals del món ofereixen una comprensió més profunda de les nostres connexions amb la natura, i ens ajuden a informar dels canvis transformadors necessaris pel que fa als recursos financers, tecnològics, industrials, de govern i sistemes de regulació de les nostres societats. Per tal d’incorporar aquestes idees, els líders espirituals i la comunitat de conservació han d’unir-se per compartir els valors que ens uneixen".

A més, es van aprovar les dues mocions següents:

Moció 34: Reconeixent la importància cultural i espiritual de la natura en àrees protegides i conservades. La moció demana suports per a desenvolupar i difondre la guia de bones pràctiques i els mòduls de capacitació per als actors involucrats en les àrees protegides i conservades respecte al reconeixement i la integració de la importància cultural i espiritual de la natura en el seu disseny, gestió i administració. També insta a la promoció i l'adopció de polítiques i estratègies amb  enfocaments multiculturals per a les àrees protegides i conservades;  que promoguin el ple consentiment i la participació dels pobles indígenes, les comunitats locals, custodis de llocs, grups religiosos i el públic; i que emfatitzin l'enfocament de conservació basat en drets.

Moció 29: Reconeixent i respectant els territoris i les àrees conservades per les comunitats indígenes i locals (ICCA) a les que se superposen àrees protegides. Aquesta nova política té disposicions operatives que tindran importants implicacions per als pobles indígenes i les comunitats locals, els espais naturals protegits, els llocs del patrimoni mundial, la UICN, el CDB, els estats i les agències governamentals, organitzacions de conservació, així com la tasca dels mecanismes de vigilància dels drets humans de l'ONU, com ara el relator especial de l'ONU sobre els drets dels Pobles indígenes.

Per ampliar informació podeu descarregar els documents:


 
     
 
   
Nota Legal