English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
2on Taller sobre la importància cultural i espiritual de la Natura en la gestió i governança dels espais naturals protegits i conservats, Illa de Vilm (Alemanya), 12 - 16 de juny de 2017
 
 
13/06/2017

La cultura i l'espiritualitat són dues de les motivacions personals més fortes per a la conservació de la natura,  però no se solen tenir en compte en la gestió i la governança dels espais naturals protegits.

Del 12 al 16 de juny, un grup d'experts en conservació del patrimoni, reconeguts a nivell internacional, debatrà les maneres de com la importància cultural i espiritual de la natura pot ser integrada i enfortida en àrees protegides i en llocs del patrimoni mundial del món. El seu objectiu és promoure el desenvolupament d’una Guia de bones pràctiques sobre aquest tema, per a la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN), així com mòduls de formació sobre el mateix tema per aquells que treballen en la gestió i governança del espais naturals protegits i conservats.

El Grup Especialista en els valors culturals i espirituals de les àrees protegides (CSVPA) de la UICN, que n’és l’impulsor, espera que les directrius estiguin enllestides el desembre de 2017. Aquest taller és part d'un ampli procés de participació per recollir aportacions d’arreu del món representatives de la diversitat d'àrees protegides i conservades, així com la diversitat de cultures, religions i espiritualitats, inclosa la secular. El taller és coordinat per Bas Verschuuren, Josep M.  Mallarach i Edwin Bernbaum.

El taller tindrà lloc a la seu de l'Acadèmia Internacional de Protecció de la Natura, que es troba a l'illa de Vilm, al mar Bàltic (Alemanya) i serà organitzat amb el suport de l'Agència Federal Alemanya per a la Conservació de la Natura (BfN) i la col·laboració de l'Associació Silene.

Els participants del taller duran a terme:
- La revisió de l'esborrany de la guia de bones pràctiques abans del taller.
- La identificació dels buits i àrees crítiques de l’esborrany.
- La identificació i anàlisi  d’estudis de cas i d’exemples útils per il·lustrar les directrius.
- Una estratègia per abordar les necessitats de formació mitjançant el desenvolupament de mòduls de formació.

Més informació: 


 
     
 
   
Nota Legal