English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Decisió legal africana per protegir els Llocs Naturals Sagrats – Maig 2017
 
 
13/06/2017

La Comissió Africana dels Drets Humans dels Pobles (l'òrgan regional del tractat per a l'Àfrica) en la seva 60a reunió ordinària a Niamey, aquest mes de maig, ha aprovat una resolució demanant la conservació dels Llocs Naturals Sagrats.

Aquesta decisió es va aconseguir gràcies a la tasca desenvolupada per la Xarxa Africana de Biodiversitat i la Fundació Gaia, les quals han estat treballant amb l'antiga TILCEPA, amb IPACC i altres xarxes per aprovar una sèrie de resolucions internacionals que protegeixen els Llocs Naturals Sagrats i reforcen el paper dels seus custodis tradicionals.

Per a la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) la seva Comissió Mundial d'Àrees Protegides i totes les organitzacions que hi són vinculades, es tracta d'una oportunitat per ajudar a promoure i aplicar aquesta decisió, en sinergia amb diverses resolucions i recomanacions de la pròpia UICN, entre les quals escau destacar les de l'últim Congrés Mundial de la Natura, celebrat el 2016.

Per a tota l’Àfrica, aquesta decisió significa que hi ha una base legal per a iniciar les iniciatives per aconseguir una millor conservació i governança dels llocs naturals sagrats dins dels marcs polítics nacionals. Fins a la data només Benín té un marc legislatiu formal per protegir-los i Etiòpia disposa d'un memoràndum del seu gabinet sobre el tema.

Veure notícies relacionades (en anglès): 
     
 
   
Nota Legal