English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
2on Seminari ISSREC: Present i futur de la Laudato si' a l'Església catòlica espanyola - Santuari de Torreciudad, Aragó, juny 2017
 
 
14/07/2017

El seminari Present i futur de la Laudato si' a l'Església catòlica espanyola es dugué a terme del 19 al 21 de juny al santuari de Torreciudad, al prepirineu aragonès. Tenia per objectiu revisar la recepció de l'encíclica a l'Església espanyola, tant pel que fa als aspectes més doctrinals, com ara nous enfocaments en la Teologia de la Creació o en la promoció del desenvolupament integral, com en l'activitat quotidiana: gestió ambiental d'entitats catòliques, activitats relacionades amb temes ambientals, campanyes de sensibilització, etc.  En representació de l’Associació Silene hi va participar Josep M. Mallarach.

L’encíclica Laudato si' del papa Francesc (2015) suposa un important repte per als creients, en situar en una perspectiva moral la seva actitud davant dels problemes ambientals. L'encíclica demana una resposta contundent davant dels reptes que afecten la nostra llar comuna, que va molt més enllà de les solucions cosmètiques, car "Viure la vocació de ser protectors de l'obra de Déu és part essencial d'una existència virtuosa, no consisteix en quelcom opcional ni en un aspecte secundari de l'experiència cristiana "(n. 217).

Notícia relacionada: Primer seminari ISSREC on es van aplegar científics i líders religiosos de 12 països i 8 tradicions espirituals i religioses, que va donar lloc a una Declaració oberta sobre la importància del diàleg entre les ciències i les grans tradicions religioses de la humanitat per promoure la cura ambiental (ISSREC). El text està disponible en 12 idiomes a  Declarationtorreciudad.org. 
     
 
   
Nota Legal