English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
XII Curs de formació interreligiosa - Monestir de Montserrat, juliol de 2017
 
 
14/07/2017

Curs interreligiós sobre la Natura i les religions

Organitzat pel Diàleg Interreligiós Monàstic i l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona, del 4 al 8 de juliol al Monestir de Montserrat.

Impartit pel Dr. Josep M. Mallarach, doctor en Biologia, membre del Comitè directiu del Grup especialista en valors culturals i espirituals dels espais naturals protegits d’UICN.

El curs abordà la relació de les principals tradicions religioses del món amb la natura, en el context dels reptes ecològics que tenim tota la humanitat. Uns reptes que interpel·len a totes les tradicions religioses i espirituals per donar respostes adients i proporcionades, alhora que esperonen a les organitzacions ecologistes i conservacionistes a cercar i promoure aliances amb les organitzacions religioses. De cada religió es mostraren els aspectes cosmològics, ètics i morals essencials que configuren la relació amb la natura, així com algunes de les principals respostes contemporànies. Hi foren tractades les tradicions indígenes (boreals i tropicals), l’hinduisme, el taoisme, el budisme, el judaisme, el cristianisme i islam. El curs va cloure amb una síntesi del patrimoni compartit: una visió espiritual de la natura, posseïdora de valors intrínsecs, i uns preceptes per viure-hi en harmonia (virtuts ecològiques), que en el context de països rics i tecnològicament desenvolupats com el nostre, s’han de formular en clau de conversió ecològica, per anar vers la senzillesa i la frugalitat, bo i recuperant la visió contemplativa de la Natura, com proposa l'encíclica Laudato si’ (2015).

Documents vinculats
Tríptic Diàleg interreligiós monàstic [CAT]


 
     
 
   
Nota Legal