English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Líders religiosos i indígenes impulsen una iniciativa interreligiosa per salvaguardar les selves tropicals. Oslo (Noruega) 19-21 de juny de 2017
 
 
08/09/2017

Líders religiosos cristians, musulmans, jueus, hindús, budistes i taoistes juntament amb líders indígenes de 21 països, han anunciat la seva voluntat de coordinar-se per aturar la devastació de les jungles tropicals. En un congrés que s’ha dut a terme a Oslo entre els dies 19 i 21 de juny, els líders religiosos i indígenes varen parlar amb defensors dels boscos, climatòlegs i experts en drets humans per a desenvolupar metes i accions, juntament amb fites per marcar el seu progrés, i varen anunciar la seva intenció d'elaborar un pla d'acció i una cimera interconfessional mundial de selva tropical el 2018.

Aquesta és la primera vegada que líders religiosos d'un ampli espectre de creences es comprometen juntament amb líders dels pobles indígenes -els principals guardians de la selva tropical- a invocar i activar a milers de milions de persones religioses de tot el món en un esforç per defensar aquestes selves. Els líders van dir que confien que la iniciativa atregui l'atenció moral i el compromís espiritual necessaris per donar suport als esforços globals per aturar la desforestació i protegir les selves tropicals, que són fonamentals per a la vida humana, la salut del planeta i per reduir les emissions que alimenten el canvi climàtic.

La conferència fou convocada per la Iniciativa Internacional sobre el Clima i els Boscos de Noruega, la Fundació de Selves Tropicals de Noruega i el Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament, en col·laboració amb el Fòrum sobre Religió i Ecologia de la Universitat de Yale, Green Faith, el Parlament de les Religions del Món, la Xarxa REIL i el Consell Mundial d’Esglésies. A la reunió també hi va assistir Sa Majestat el rei Harald V de Noruega.

Aquesta iniciativa està vinculada a un seguit d'accions recents en les quals els problemes ambientals, climàtics i dels drets indígenes es plantegen com imperatius morals, aconseguint amplis acords amb múltiples religions i tradicions espirituals.

Més informació: 
     
 
   
Nota Legal