English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Germanes benedictines reben el Premi Internacional d’Assís per a la conservació de la natura basada en la religió - Wisconsin (EUA), juliol 2017
 
 
27/09/2017

El 23 de juliol de 2017, les monges benedictines del Monestir Holy Wisdom de Middleton, a l’estat de Wisconsin (EUA) van rebre el premi d'Assís per a la conservació de la natura basada en la religió en la 28a edició del Congrés Internacional de Biologia de la Conservació, a Cartagena (Colòmbia). El monestir acull la primera comunitat ecumènica benedictina dels EUA on dones catòliques i protestants, viuen, preguen i treballen juntes. La seva missió és teixir l'oració, l'hospitalitat, la justícia i la cura de la Terra en una forma de vida compartida.

Les monges del monestir de la Santa Saviesa, juntament amb milers de voluntaris, professionals i companys de treball, han tingut cura de la terra a la banda nord del Llac Mendota, des de que hi van arribar l'any 1953, comprant terrenys per restaurar prop de 70 ha dels hàbitats de praderia i aiguamolls que hi havia hagut originalment. D’ací poc tenen previst plantar una devesa de roures, amb programes educatius i jornades de treball per al públic.
   
Els edificis del Monestir tenen calefacció i refrigeració geotèrmica, panells solars per generar el 60% de les necessitats energètiques, accessoris de llum solar a l'aparcament, electrodomèstics de baix consum, finestres aïllants i operables, tubs solars, sostres "verds" i diversos sistemes de recollida de pluja. S’han proposat generar el 100% de les seves necessitats energètiques. L’any 2010, el Consell de l'Edificació Verda dels Estats Units va atorgar al Monestir la qualificació de Platí, és dir, el certificat de Lideratge en Energia i Medi Ambient (LEED®) més alt que existeix als EUA.

El Premi Assís reconeix a les organitzacions i individus el treball que demostra que la conservació basada en la religió contribueix significativament a l'esforç mundial comú de conservar la vida a la Terra. El nom del premi celebra una històrica reunió tinguda a Assís l’any 1986, a iniciativa del duc d'Edimburg, que aleshores presidia el Fons Mundial per la Conservació (World Wildlife Fund International) on líders de les principals religions del món van fer declaracions públiques per protegir el medi ambient.
Documents vinculats
Holy Wisdom Monastery - Press release [EN ]  
Religion and Conservation Biology - Press release [EN ]  


Holy Wisdom Monastery


Holy Wisdom Monastery

 
     
 
   
Nota Legal