English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Reunió internacional d'experts sobre patrimoni astronòmic i llocs sagrats. Illa de Gran Canària (Espanya) del 23 al 24 de maig de 2018
 
 
04/05/2018

La reunió es proposa examinar i identificar els vincles que existeixen entre el patrimoni astronòmic, el patrimoni religiós i els llocs sagrats, en el marc dels llocs de patrimoni mundial. Molts llocs sagrats, espais amb un significat espiritual especial per als pobles i les comunitats, tenen vincles clars amb l'astronomia o el paisatge nocturn.

Els objectius principals de la reunió són dos:

• Contribuir al desenvolupament d'orientacions sobre un enfocament integral per al reconeixement i la gestió de les associacions de patrimoni cultural i natural com a part del valor universal destacat del patrimoni mundial.

• Contribuir al desenvolupament (per part del grup directiu del grup assessor del Patrimoni mundial d'interès religiós) d'una orientació general sobre la gestió del seu patrimoni cultural i natural d'interès religiós.

Els experts presentaran casos d'estudi per il·lustrar la confluència entre propietats sagrades amb connotacions astronòmiques que podrien contribuir a l'Estratègia mundial d’UNESCO per assolir una Llista de patrimoni mundial que sigui equilibrada, representativa i creïble.

Més informació:

Informació relacionada: 

 
     
 
   
Nota Legal