English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
2on Taller sobre la importància cultural i espiritual de la Natura en la gestió i governança dels espais naturals protegits i conservats, Illa de Vilm (Alemanya), 12 - 16 de juny de 2017

Decisió legal africana per protegir els Llocs Naturals Sagrats – Maig 2017

Seminaris sobre el paisatge monàstic. Monestir i territori: perifèries espirituals i espacials - Abadia de Praglia (Itàlia), 18-20 de maig de 2017

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Segon taller internacional de La Iniciativa Delos a Ouranóupolis, Grècia 2007.
 
 
El segon seminari de la Iniciativa Delos, organtizat per Med-INA (Mediterranean Institute for Nature and Anthropos), s’ha realitzat a Ouranóupolis, una localitat propera a l’estat monàstic d’Athos, al nord-est de Grècia, des del 24 al 28 d’octubre del 2007. D’aquesta manera, la Iniciativa Delos del Grup de Treball sobre Valors Culturals i Espirituals d’Àrees Protegides de la UICN continua les activitats presentades al primer seminari realitzat el novembre del 2006 al Monestir de Montserrat, a Catalunya (Espanya).

Al llarg del seminari es van presentar i analitzar dotze estudis de cas de diferents països d’arreu del món (Romania, Grècia, Estats Units, Itàlia, Espanya, Austràlia, Rússia, Marroc, Corea del Sud, Bulgària), amb l’objectiu de desenvolupar unes directrius pels espais naturals sagrats en països tecnològicament desenvolupats. L’associació Silene va col·laborar en l’elaboració i presentació dels estudis de cas dels monestirs de Santa Maria de Poblet i Sakya Tashi Ling (Espanya) i del Rila (Bulgària).  

L’interès dels participants al seminari es va centrar en trobar formes per reforçar la conservació conjunta del patrimoni  natural i espiritual en les àrees presentades en els casos d’estudi. Les conclusions del taller  s’apleguen a la Declaració d’Ouranóupolis, un document que destil·la les lliçons dels estudis de cas,  i resumeix els acords adoptats pel que fa a la gestió de les terres monàstiques, a més d'orientacions pels espais naturals sagrats en països tecnològicament desenvolupats i accions a desenvolupar per la Iniciativa Delos al Congrés Mundial de la Natura de la UICN, l’octubre del 2008.

Cal remarcar el missatge enviat pel Patriarca Ecumènic Bartomeu I, animant i felicitant els organitzadors del seminari pel fet d’incloure línies de treball dirigides a la gestió acurada de les terres monàstiques.

 
     
 
   
Nota Legal