English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Preparació i presentació de l’estudi de cas al Parc Natural del Montsant. Catalunya, 2008.
 
 
El Montsant s’ha considerat un massís sant, des de fa segles, com ho palesa el seu nom. Els seus valors religiosos eren excepcionals en el passat i continuen essent reconeguts en el present. El patrimoni natural del Montsant també té un gran valor, tant per la seva geomorfologia, la vegetació i la fauna que acull, com per el paisatge que configuren. Així doncs, el Montsant combina valors naturals, culturals i espirituals significatius. L’any 2002, el Govern de Catalunya, per assegurar-ne la protecció, va declarar parc natural la Serra del Montsant i quatre anys més tard ja formava part de la xarxa europea Natura 2000.

Inclòs en la Iniciativa Delos, a petició del seu òrgan rector, Jordi Falgarona, Jaume Estarellas i Josep M. Mallarach, membres de l’Associació Silene, varen preparar l’estudi de cas del Parc Natural del Montsant en el qual es presenten una sèrie de recomanacions per tal d’impulsar accions relacionades amb els valors immaterials de la natura. L’estudi va tenir en compte experiències d’altres espais protegits amb característiques semblants.

Les recomanacions proposades inclouen 13 mesures, entre les quals l’expansió de l'espai natural protegit, diverses millores referents a l'ús públic, l’educació i gestió, i la integració eficaç de valors naturals, culturals i espirituals dins del Parc.

Els resultats es varen presentar a la direcció del Parc i a la Comissió Permanent de la Junta rectora i van ser aprovades el 13 de febrer del 2008 per unanimitat.

 
     
 
   
Nota Legal