English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Tercer seminari de la Iniciativa Delos a Lapònia sobre la diversitat d’espais naturals sagrats d’Europa. Finlàndia, 2010.
 
 
29/07/2010
 
El tercer seminari de la Iniciativa Delos es va dur a terme del 1 al 3 de juliol a Anar / Aanaar / Inari, al nord de la Lapònia finesa, organitzat conjuntament per la Iniciativa Delos i el Servei de Patrimoni Natural de Metsähallitus (organisme responsable del sistema d’espais naturals protegits de Finlàndia) que va acollir la reunió, amb el suport del Ministeri de Medi Ambient i del Comitè Nacional de la UICN de Finlàndia. Les reunions es va realitzar al Museu Sami i Centre de Natura Siida, ran del llac Aanar / Anaar / Inari. 

Els indígenes sami varen participar-hi com a oradors i observadors. Els discursos inaugurals van anar a càrrec del President del Parlament Sami de Finlàndia, Klemetti Näkkäläjärvi, del Director del Museu Sami, Tarmo Jomppanen, i el Cap del Servei de Patrimoni Natural de Metsahällitus, Rauno Väisänen, que van donar la benvinguda a la trentena de participants procedents de 14 països europeus: Espanya, Estònia, Finlàndia, Grècia, Itàlia, Letònia, Lituània, Noruega, Països Baixos, Romania, Rússia, Sèrbia, Suïssa, i el Regne Unit.

Les sessions van abordar l’extraordinària diversitat d’espais naturals sagrats d’Europa, entre els quals es compten llocs sagrats d’antigues civilitzacions, vinculats a religions minoritàries, o altres que estan connectats per camins de pelegrinatge. També es va debatre la recuperació i la creació de nous espais naturals sagrats i el cas dels espais gestionats per comunitats monàstiques cristianes i budistes. Una altra sessió es va dedicar a avaluar l’aplicabilitat de les directrius d’UICN-UNESCO sobre llocs naturals sagrats, per als gestors d’espais naturals protegits.

El programa tenia una visita a l’illa sagrada sami d’Ukonsaari, al mig del llac Anar / Aanaar / Inari, i una excursió a l’església forestal de Pielpajärvi. Ukonsaari va ser un estudi de cas presentat al primer seminari de la Iniciativa Delos, realitzat al monestir de Montserrat l’any 2006.
 
Les actes del tercer seminari seran publicades en forma de llibre l’any 2011. A semblança de les dels seminaris anteriors, el volum serà difós en format PDF, accessible des de diferents pàgines web: Silene, la Iniciativa Delos i el servei de Publicacions de IUCN.Tambor sami


Participants del seminari


De dreta a esquerra: Thymio Papayannis, Josep Maria Mallarach i Alastair McIntosh

 
     
 
   
Nota Legal