English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Primera jornada sobre el patrimoni immaterial en els espais naturals protegits de Catalunya - Poblet, 20 de setembre de 2011
 
 
15/10/2011

El 20 de setembre es va dur a terme a l'hostatgeria nova del monestir de Poblet la primera jornada dedicada al patrimoni immaterial (patrimoni cultural intangible i patrimoni espiritual) dels espais naturals protegits de Catalunya.

Organitzada per l'Associació Silene, amb el suport de l'Obra Social de Catalunya Caixa, va aplegar una quinzena d'experts procedents de deu entitats i organismes: l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, el Centre UNESCO de Catalunya, el Paratge natural d'interès nacional de Poblet,  el Centre d'Estudis de la Conca de Barberà, el Parc natural de la Serra de Montsant, el Servei de Planificació de l'Entorn Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat, el Parc natural de l'Alt Pirineu, l'Associació Carrutxa, el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí i el Museu Etnològic del Montseny - la Gabella.

La jornada tenia dos objectius: posar en comú l'experiència en l'estudi i la consideració del patrimoni immaterial en espais naturals protegits de Catalunya; i fer aportacions al manual que s'elabora des d’EUROPARC-Espanya per incorporar aquest patrimoni en la gestió dels espais protegits de l'Estat espanyol.

A Catalunya, els darrers anys s'han elaborat molts inventaris, diagnosis, propostes i fins i tot algun pla per integrar aquest patrimoni en la gestió d’alguns espais naturals protegits, però mai no s’havia posat en comú l'experiència assolida.

El gran repte és equilibrar les percepcions i els valors i usos dels espais naturals protegits, que són molt diversos, i promoure una visió integral del patrimoni natural, cultural i espiritual, des de tots els àmbits: legal, de planificació, gestió, recerca i avaluació.

Els participants van valorar positivament aquesta primera jornada, i van manifestar  la necessitat de seguir-se reunint, per consolidar així la xarxa tot just començada a crear amb la jornada de Poblet. Es va proposar el Museu de la Mediterrània, a Torroella de Montgrí, per acollir la propera jornada.

Vegin també les conclusions de la jornada.


Monestir de Poblet

 
     
 
   
Nota Legal