English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Taller sobre els valors espirituals dels espais naturals protegits d'Europa a l'illa de Vilm (Alemanya), novembre 2011
 
 
02/12/2011

L'Agència alemanya per a la conservació de la natura va organitzar, del 2 al 6 de novembre, un taller internacional a l'Acadèmia internacional per a la conservació de la natura, a la petita illa bàltica de Vilm, sobre els valors espirituals dels espais naturals protegits d'Europa.
 
Hi varen assistir 26 experts procedents d'Alemanya, Bòsnia, Espanya, Estònia, Finlàndia, Grècia, Itàlia, Macedònia,  Països Baixos, Polònia, Rússia, Sèrbia i Ucraïna, amb un ampli ventall de formacions, des de les ciències naturals i socials fins a l’art tradicional, la filosofia i la teologia.
 
Durant el taller es van explorar no només els llocs naturals sants o sagrats, actuals o pretèrits, que es troben en molts espais naturals protegits d'Europa, sinó també els valors espirituals que es poden trobar en gairebé tots els espais protegits, i que els visitants experimenten a través del silenci, la bellesa i tranquil·litat amb la intenció de millorar el seu benestar profund, intentant recuperar o enfortir el seu equilibri i pau interior. Una dotzena d'estudis de cas molt diversos van mostrar que els valors espirituals han estat decisius per conservar valuosos espais naturals en moltes zones d'Europa, des de l'Àrtic fins al Mediterrani, i han permès incrementar el suport social pels espais naturals protegits i aportar nous beneficis a les societats contemporànies.

En diversos grups de treball es va debatre l'abast dels valors espirituals i els reptes que cal abordar perquè s'integrin en la planificació i gestió dels espais naturals protegits. També es van examinar les recomanacions que caldria proposar als responsables dels espais naturals protegits pel que fa a la millor manera de gestionar i comunicar els valors espirituals, sobre la base de les conclusions d'un taller que sobre valors espirituals i intrínsecs es va desenvolupar al darrer congrés de la Federació Europarc.

Es van realitzar dues visites: una als boscos antics (sense explotació durant cinc segles) de la reserva integral de l’illa de Vilm i una altra a una reserva natural del bosc de Goor, a l’illa veïna de Rügen, on es pot seguir un itinerari guiat que s'ha creat amb el propòsit d'oferir un contacte vivencial profund amb el magnífic bosc centenari.

Vegeu el programa del taller.


Centre de reunions de l'Acadèmia Internacional per a la Conservació de la Natura (Illa de Vilm)


Illa de Vilm – Reserva natural


 
     
 
   
Nota Legal