English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Publicació de les actes del tercer seminari de la Iniciativa Delos: Els espais sagrats naturals d'Europa necessiten reconeixement – Abril 2012
 
 

10/04/2012

Els llocs naturals sagrats tenen uns valors espirituals i béns intangibles que sovint s'amaguen en el món modern. El llibre 'La diversitat de terres sagrades d’Europa", descriu nombrosos llocs sagrats naturals que es troben en els espais naturals protegits d'Europa. Alguns, els llocs sants de les religions dominants, són ben coneguts; altres tenen accés limitat, com en les terres monàstiques, i d’altres, encara, són de particular importància per als pobles indígenes.

El llibre és una bona lectura per a qualsevol persona interessada en els valors espirituals dels espais naturals. És especialment valuós per als gestors de molts espais naturals protegits d'Europa. Atorga una atenció especial als llocs sagrats de l'únic poble indígena d'Europa, el poble sami, que viu escampat pel nord de Finlàndia, Suècia, Noruega i nord-oest de Rússia.

El llibre no sols examina les amenaces que els llocs sagrats naturals pateixen en moltes parts d'Europa (com ara l’escàs reconeixement dels valors espirituals, la pressions dels visitants, la urbanització i l'impacte d'iniciatives de desenvolupament insensibles) sinó també la manera de resoldre els reptes plantejats.

Conté una col·lecció d'articles dels autors que van participar en el tercer taller de la Iniciativa Delos al poble d'Inari / Aanaar, a Finlàndia, el 2010, procedents de més d'una dotzena de països, que descriuen  llocs naturals sagrats d’Albània, Bulgària, Eslovàquia, Espanya, Estònia, Finlàndia, Grècia, Itàlia, Letònia, Lituània, Noruega, Polònia, Regne Unit, República Txeca, Romania, Rússia, Sèrbia i Turquia.

Els coordinadors de la publicació són Josep-Maria Mallarach, Thymio Papayannis i Rauno Väisänen. El pròleg del llibre és de Kari Mäkinen, arquebisbe de Finlàndia.  El llibre ha estat publicat per la UICN i Metsähallitus, el Servei de Patrimoni Natural de Finlàndia, i finançat pel Ministeri Finlandès de Medi Ambient.

La Iniciativa Delos és part del Grup Especialista en Valors Culturals i Espirituals de les Àrees Protegides, de la Comissió Mundial d'Àrees Protegides. Va iniciar el 2004 per enfortir la identificació, la gestió integral i la conservació dels llocs naturals sagrats dins dels espais naturals protegits dels països industrialitzats, en cooperació amb els seus custodis tradicionals i les comunitats locals.

Metsähallitus és l’organisme responsable dels espais naturals protegits de Finlàndia.

Nom de la publicació
The Diversity of Sacred Lands in Europe: Proceedings of the Third Workshop of the Delos Initiative - Inari/Aanaar 2010. ISBN 978-2-8317-1423-3.

Compreu-ne un exemplar en línia
UICN soci Island Press (www.islandpress.com)

Descarregueu-lo
(http://www.silene.es/resultado.asp?IdDocumento=233&IdAmbito=14)

Més informació
Josep-Maria Mallarach (mallarach@silene.es)
Thymio Papayannis (thymiop@medina.org)
Rauno Väisänen (rauno.vaisanen@metsa.fi)
Delos Initiative: www.med-ina.org i www.silene.es
Editors: www.iucn.org i www.metsa.fi
Facebook: www.facebook.com/iucn.org


The Diversity of Sacred Lands in Europe

 
     
 
   
Nota Legal