English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
El Canigó, Gran Paratge de França i “muntanya sagrada dels país català” – Juliol 2012
 
 

24/07/2012

El ministeri francès d’Ecologia, Desenvolupament Sostenible i Energia declara el massís del Canigó com a “Gran Paratge de França” i en signa el canvi de l’anterior denominació oficial francesa “Canigou” pel seu nom en català. El ministeri reconeix la catalanitat del Canigó i en justifica el canvi de nom reconeixent-lo com la “muntanya sagrada del país català”.

Aquest caràcter, que té orígens prehistòrics, fou cantat, entre altres, per Jacint Verdaguer en el seu gran poema “Canigó” i explica que sigui també dalt de la Pica del Canigó (2784 m) on cada any s’encén el foc que abranda totes les fogueres de la nit de Sant Joan a les terres catalanes. 

La declaració de Gran Paratge per a tot el massís del Canigó recolza en el conjunt excepcional de valors que té, la qualitat de la seva conservació, i l’interès del projecte de conservació, gestió i desenvolupament local que s’hi du a terme. A banda, es premia també el model d’acollida dels visitants respectuós amb la conservació de l’espai natural.

Aquesta declaració permetrà reforçar la protecció d’aquest singular massís pirinenc de més de 23.000 ha de superfície,  i també la seva promoció conjunta amb la resta de grans paratges. El Canigó és l’única muntanya de la serralada pirinenca declarada 'Gran Paratge', atès que el Circ de Gavarnie, que també havia rebut aquesta distinció, la va perdre.Massís del Canigó


 
     
 
   
Nota Legal