English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Publicació d’Europarc-Espanya. El patrimonio inmaterial: valores culturales y espirituales. Manual para su incorporación en las áreas protegidas – Espanya, setembre de 2012
 
 
25/09/2012

Després d’un any i mig de treball, la Fundación Fernando González Bernáldez ha  publicat Patrimonio inmaterial: valores culturales y espirituales. Manual para su incorporación en las áreas protegidas un projecte promogut per l’Associació Silene, en col·laboració amb l’Oficina Tècnica d’Europarc-Espanya, que ha comptat amb el suport de la Fundació CatalunyaCaixa i el Cabildo de Tenerife.

El manual  -el desè de la sèrie impulsada per Europarc-Espanya-  és el primer que s’ha publicat a Europa sobre la consideració del patrimoni immaterial en els espais naturals protegits. En són autors Josep M. Mallarach, Eulàlia Comas i Alberto de Armas i compta amb aportacions d’una quarantena de professionals procedents d’organitzacions responsables de la planificació i gestió d’espais naturals protegits, vinculades a dotze comunitats autònomes de l’Estat espanyol, al Govern central i a diverses ONG. La coordinació de l’edició ha estat a cura de Javier Puertas y Marta Múgica, de l’Oficina Tècnica d’Europarc-Espanya.

El manual presenta els antecedents internacionals i europeus en la matèria, exposa els criteris i les metodologies per abordar l’estudi i diagnosi dels elements del patrimoni immaterial vinculats al patrimoni natural, i els seus valors, i proposa un ventall de recomanacions per incorporar aquests valors en totes les etapes de l’existència dels espais naturals protegits, des de la declaració i delimitació, fins a la gestió i l’avaluació. S’acompanya de deu estudis de cas, les referències bibliogràfiques, un glossari i una llista oberta de més d’un centenar d’iniciatives i d’experiències que s’han desenvolupat a l’Estat espanyol en aquest àmbit.  

L’obra és dedicada a la memòria de Jordi Falgarona Bosch (1960–2010), ex-president de l’Associació Silene i entusiasta impulsor de la consideració del patrimoni immaterial als espais naturals protegits.

El mes de setembre s’han fet dues presentacions públiques del manual; el dia 7 a Santa Cruz de Tenerife (Illes Canàries) i el dia 20 a Barcelona. 

A la presentació feta a la seu del Cabildo Insular de Tenerife, van intervenir-hi la Sra. Guadalupe Mora, consellera de Medi Ambient, Sostenibilitat Territorial i Aigües del Cabildo; el Sr. Cristóbal Rodríguez, director del Parc rural d’Anaga i membre de la Junta d’Europarc-Espanya, i els Srs. Alberto de Armas i Josep M. Mallarach, coautors del llibre.

A la presentació feta a La Pedrera, seu de l’Obra Social de CatalunyaCaixa, van intervenir-hi el Sr. Miquel Rafa, director de l’Àrea de Territori i Medi Ambient de CatalunyaCaixa, la Sra. Marta Subirà, directora general de Polítiques Ambientals de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Carles Castell, membre de la Junta d’Europarc-Espanya, la Sra. Marta Múgica, coordinadora de l’Oficina Tècnica d’Europarc-Espanya i el Sr. Josep M. Mallarach, coordinador del projecte i coautor del llibre.

El podeu descarregar al centre de documentació.


Patrimonio inmaterial: valores culturales y espirituales. Manual para su incorporación en las áreas protegidas


Presentació del manual a Santa Cruz de Tenerife


Presentació del manual a La Pedrera (Barcelona)

 
     
 
   
Nota Legal