English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Taller per a la documentació, difusió i salvaguarda del patrimoni cultural immaterial Reserva de biosfera intercontinental mediterrània a Tetuan (Marroc) – Desembre 2012
 
 
17/04/2013

L'Institut Andalús del Patrimoni Històric va organitzar un Taller pràctic per a la documentació, difusió i salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial a la Reserva de biosfera intercontinental mediterrània a la ciutat de Tetuan (Marroc), del 3 al 5 de desembre de 2012.

El taller, on van participar més de 85 persones, s’emmarca dins de les accions de capacitació del projecte Transhàbitat. L’activitat es va centrar en la identificació d’elements del patrimoni immaterial en els espais naturals protegits i la seva importància per a la sostenibilitat de determinats ecosistemes de l’espai transfronterer (Hàbitats d'interès comú Andalusia - Marroc), en aquest cas a la Reserva de la Biosfera Intercontinental Mediterrània. L’objectiu fonamental del taller va ser la transferència de la metodologia de l'Atles del Patrimoni Immaterial d'Andalusia a tècnics i universitaris marroquins, de cara a la seva aplicació al Marroc.

Es van realitzar dues visites. La primera a l’escola d’Oficis i Belles Arts de Tetuan, on es va explicar el projecte de l'Escola Taller d’artesans de la Medina i es va exemplificar la importància que els oficis tradicionals tenen per al manteniment del patrimoni cultural immaterial, gràcies als coneixements que són salvaguardats per l'esmentada Escola Taller. La segona visita, a la Medina de Tetuan, fou plantejada com un exercici pràctic per identificar elements del patrimoni cultural immaterial. També es va visitar un allotjament i restaurant rural en el marc d’un projecte de turisme responsable.


 
     
 
   
Nota Legal