English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
I Fòrum d'Espiritualitat a la Cova del Pare Palau: “La Sacralitat de la natura” - Aitona (Segrià), de l'11 al 13 d'octubre de 2013
 
 
29/10/2013

De l'11 al 13 d'octubre de 2013 es va dur a terme el 1er Fòrum d'Espiritualitat a la Cova del Pare Palau, un indret situat prop del poble d'Aitona (Segrià) entorn del tema “La sacralitat de la Natura”.

La Cova del Pare Palau és una balma murada, arrecerada en un fondal tributari del riu Segre, en un paisatge estepari, on va començar la seva vida eremítica el místic Francesc Palau (1811-1872), fundador de la congregació dels Carmelites descalços terciaris. La congregació de les Carmelites missioneres teresianes custodia i té cura d'aquest lloc sant.  

El programa del Fòrum constava de les ponències següents: “La Natura com a teofania i la importància dels llocs naturals sagrats” de Josep M. Mallarach; “La natura com a manifestació del sagrat en les diverses tradicions religioses” de Xavier Melloni; “La Cova, espai de gestació Crística” de Mireya Hernández Àvila; “La natura, mirall on Déu es mira”, de Fernanda Villanueva; “Testimoni d'una ermitana que escolta i aprèn de la natura” de Maria Montserrat Domingo.

El dissabte es va fer una passejada contemplativa entorn de la Cova, guiada per Carme Mora Corderroure. El diumenge al matí, després de l’eucaristia, presidida pel jesuïta Xavier Melloni, hi va haver la taula rodona, amb tots els ponents, amb l’activa intervenció de nombrosos participants.

El Fòrum va oferir dues actuacions musicals, a càrrec del grup Sons de Pau, de l’arpista Berta Puigdemassa, i un acte final de música i dansa amb la ballarina Pili Buxeda acompanyada per Sons de Pau.

A la web del Fòrum es poden descarregar els vídeos de les ponències.


Cova del Pare Palau, Aitona (Segrià)


Monòlit basàltic amb una text del místic Francesc Palau


Passejada contemplativa a l'entorn de la cova del Pare Palau

 
     
 
   
Nota Legal