English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Recuperació del silenci a la Fageda d’en Jordà, Olot (Garrotxa) – Juny 2013
 
 
24/07/2013

Els gestors del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa han demanat a l’Associació Silene col·laboració per tal de recuperar el silenci a la Reserva natural de la Fageda d’en Jordà. Es preveuen un seguit d’actuacions estratègiques, a desenvolupar durant els propers anys, destinades a retornar el silenci a la Fageda.

La intenció d’aquesta iniciativa és que els prop de mig milió de visitants que rep anualment aquesta reserva natural emblemàtica, gaudeixin de l'ambient que va inspirar Joan Maragall al seu famós poema, on la Fageda és presentada com un indret on el visitant pot gaudir d’experiències, íntimes i profundes, quan es submergeixi en la seva atmosfera silenciosa, d’una bellesa captivadora. Totes les experiències desenvolupades en aquesta línia en altres espais naturals protegits d’Europa, insisteixen en la necessitat de salvaguardar o recuperar el silenci, per permetre que els visitants gaudeixin d’una experiència més plena, rica i intensa.

Per tal d’aconseguir recuperar la tranquil·litat caldrà impulsar accions en diversos àmbits, des de la construcció de pantalles físiques per reduir els impactes de la carretera; fins a reduir la remor dels diversos tipus de visitants, a peu, en carruatge, cavall o bicicleta, a través d’un conjunt d’estratègies educatives i de sensibilització adequades per a cada col·lectiu. Això comporta incloure el valor del silenci en la formació del personal del Parc natural, els guies, i les empreses turístiques col·laboradores. Les actuacions que es derivin d’aquest projecte és previst executar-les a partir de la tardor de 2013, comptant amb el suport de la Diputació de Girona i l’Obra Social de “La Caixa”.
Documents vinculats
Sagrat a la memòria de Joan Maragall (1983) [CAT]
Valors immaterials dels boscos vells: el cas del silenci [CAT]
Los valores inmateriales en las estrategias de espacios naturales protegidos. ¿Inclusión o exclusión? [ESP]  


Monòlit amb la inscripció SAGRAT A LA MEMÒRIA D’EN JOAN MARAGALL


Carruatge a la Fageda d’en Jordà (Montse Grabolosa)

 
     
 
   
Nota Legal