English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Primer taller internacional de La Iniciativa Delos. Catalunya, 2006
 
 
El primer seminari internacional de La Iniciativa Delos, vinculat al Grup de Treball sobre Valors Culturals i Espirituals d’Àrees Protegides, de la CMAP – UICN, es va dur a terme al monestir benedictí de Santa Maria de Montserrat, situat al Parc natural de la Muntanya de Montserrat, durant els dies 23 a 26 de Novembre 2006. Va comptar amb la participació d’experts procedents de deu països, i un grup d’observadors de Catalunya, entre els quals un monjo cistercenc del monestir de Poblet i un monjo budista sakya del monestir del Garraf.

Diversos casos d’estudi (Espanya, Estat Units d’Amèrica, Finlàndia, Grècia, Japó, Romania, Regne Unit i Rússia) que s’havien preparat en el marc del Pla Pilot de La Iniciativa Delos varen ser-hi presentats i examinats, amb l’objectiu de poder desenvolupar una aproximació als indrets naturals sagrats situats a països desenvolupats tecnològicament, basada en sinergies entre la conservació dels valors espirituals, culturals i naturals.

A més, també es varen debatre dos documents: l’ Esborrany de directrius de la UNESCO-UICN sobre indrets naturals sagrats, i un altra aportació sobre la consideració de la dimensió sagrada de la natura per al proper congrés sobre categories de àrees protegides de la UICN, que és previst realitzar a Sevilla, el març de 2005.

El seminari de La Iniciativa Delos va comptar amb el patrocini del el Patronat de la Muntanya de Montserrat, el Departament de Medi Ambient i Habitatge, i la Fundació Territori i Paisatge de Caixa Catalunya. Hi varen col·laborar el Monestir de Montserrat, Metsahällitus, Mediterranean Institute for Nature and Anthropos, Fundación de Estudios Tradicionales i Associació Silene.

Les actes es van publicar el 2007, en un volum Protected Areas and Spirituality en coedició entre UICN i Publicacions de l’Abadia de Montserrat. Per més informació veure el Servei de Publicacions de la UICN: http://cms.iucn.org/about/union/commissions/wcpa/wcpa_resources/wcpa_publications/index.cfm

 
     
 
   
Nota Legal