English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
VIII Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs. La religió als Pirineus: territori, societat i cultura - Núria, 27, 28 i 29 de setembre de 2013
 
 
02/10/2013

El Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès, el Patronat Francesc Eiximenis de la Diputació de Girona, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, el Centre d’Estudis Ribagorçans i l’Institut Ramon Muntaner organitzaren el VIII Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs, que es va dur a terme els dies 27, 28 i 29 de setembre del 2013 a Núria (el Ripollès).

En aquesta edició el col·loqui es va centrar en l’estudi de la incidència de la religió al llarg de la història dels Pirineus des de perspectives diverses i actuals (antropologia, etnologia, història, art i patrimoni, economia i turisme cultural, política, organització territorial, etc.).

El complex del santuari de Núria, seu d’aquest col·loqui, envoltat d’espais naturals protegits, fou un lloc privilegiat per acollir les aportacions i debats a l’entorn dels diferents àmbits d’estudi que es van proposar.

Àmbit 1: Paisatges de la religió: cultura material i immaterial vinculada a la religió als Pirineus.
Àmbit 2: La religió en la història pirinenca: continuïtats i ruptures.
Taula rodona: Religió, patrimoni i poder.

L’Associació Silene hi participà amb una ponència sobre Els aplecs a l’entorn del Parc natural de l’Alt Pirineu: síntesi de valors culturals i espirituals en un entorn natural privilegiat, que s’emmarca dins del treball que està duent a terme sobre els aplecs al Parc natural de l’Alt Pirineu i la seva àrea d’influència.
Documents vinculats
Programa del VIII Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs [CAT]
Resum de la presentació de l’Associació Silene [CAT]


VIII Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs


Santuari de Núria


Presentació d'una ponència

 
     
 
   
Nota Legal