English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Resolucions del 10è Congrés Mundial d’Àrees Silvestres - Salamanca (Espanya), 2013
 
 
04/11/2013

El 10è Congrés Mundial d'Àrees Silvestres ( WILD 10 ) va tenir lloc del 4 l’11 d'octubre a la ciutat de Salamanca (Castella-Lleó). Grups internacionals i líders indígenes congregats al congrés van demanar un major reconeixement i protecció dels llocs i territoris naturals sagrats; que les àrees silvestres i les àrees protegides siguin blindades davant les activitats extractives industrials, i van demanar respecte per les lleis de la Terra i els Drets de la Natura. El Congrés va alertar sobre la magnitud, el creixement i l'impacte destructiu de la mineria i altres indústries extractives, i la forma en què les activitats estan penetrant en Llocs patrimoni mundial, espais naturals protegits, entre els quals s’inclouen les àrees protegides i els territoris i llocs sagrats naturals de pobles indígenes i les comunitats locals.
Algunes de les resolucions adoptades són molt rellevants respecte als valors intangibles de la natura, per exemple les resolucions número 6, 11 i 12.

No. 6 -  "Avançant els Drets Mundials de la Natura".
Proposada pel Centre de Dret de la Terra i amb el suport de EnAct Internacional i altres organitzacions, aquesta resolució confirma els importants avenços en el desenvolupament de Jurisprudència de la Terra i el reconeixement dels Drets de la Natura. Exigeix una Coalició Mundial per promoure els drets de la natura a la llei i a la pràctica. 

No. 11 - "Reconeixent Xarxes de llocs i territoris naturals sagrats i els sistemes de governança tradicionals de les seves comunitats de custòdia com una categoria diferent d'Àrees Protegides".
Proposada per Gaia, aquesta resolució va ser recolzada per organitzacions com IPACC, TILCEPA, Sacred Natural Site Iniciative i la ABN. 

No. 12 -  "La construcció d'una Aliança Global per establir ‘zones prohibides' per les activitats mineres i altres indústries extractives i destructives que amenacen Patrimoni de la Humanitat, i les àrees protegides, incloses les àrees conservades per pobles indígenes i comunitats locals i llurs llocs naturals sagrats".
Aquesta resolució, redactada per Gaia i IPACC, va ser proposada i recolzada per organitzacions com la Comissió Mundial d'Àrees Protegides i la Comissió de Política Ambiental, Econòmica i Social de UICN a més de diversos organismes inter-comissions com ara CSVPA i TILCEPA . 

Textos de les resolucions.

 
     
 
   
Nota Legal