English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Reunió internacional d'experts sobre patrimoni astronòmic i llocs sagrats. Illa de Gran Canària (Espanya) del 23 al 24 de maig de 2018

III Jornades Art, Natura i Espiritualitat, Farrera (Catalunya) - 19 i 20 de maig 2018

Reunió regional d’experts sobre gestió sostenible de les propietats del patrimoni mundial d'interès religiós. Erevan (Armènia), 18-22 d'abril de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Presentació del llibre “Natura i Espiritualitat a Catalunya” de Josep Gordi - Desembre 2013
 
 
11/12/2013

El nou llibre de Josep Gordi, professor de Geografia de la Universitat de Girona, té una part que combina la reflexió i els testimonis i una altra que ve a ser una mena de manual pràctic, amb propostes senzilles d’acostament a l’espiritualitat de la Natura. El pròleg és de Josep M. Mallarach, coordinador de Silene. 

A la primera part, a banda dels capítols introductoris, conté deu entrevistes, amb persones de reconeguda espiritualitat, vinculades a diverses tradicions espirituals presents a Catalunya: cristianisme, budisme, islam, judaisme...  La part pràctica conté deu consells per viure en plenitud la Natura: caminar, córrer i nedar; el silenci, la solitud, la humilitat, la contemplació i la meditació, l’atenció conscient, la joia... I també proposa, com a geògraf que és, deu indrets privilegiats on dur a terme aquestes pràctiques, espais naturals d’alt valor espiritual, com ara Montserrat, el Miracle, Puiggraciós, Montsant, Poblet, Núria, etc.  

“Natura i Espiritualitat a Catalunya” es va presentar a Mollet del Vallès el dijous 19 de desembre a les 19 h. dins d'un cicle de presentacions de llibres dedicats al “Coneixement essencial” que és aquell que orienta a viure seguint el llegat de les tradicions de saviesa de la humanitat.  

Tres dies més tard, el diumenge 22 de desembre, el llibre es va presentar novament als jardins de la Santa Cova de Montserrat, a les 11,30 del matí, aquesta vegada amb el monjo benedictí Vicenç Santamaria, una de les deu persones entrevistades en el llibre “Natura i espiritualitat”, un dels tres responsables d’un curs que, amb el mateix nom que el llibre, s’ofereix a la casa d’Espiritualitat del Miracle des de l’any 2008, al llarg de les quatre estacions.
Documents vinculats
>> Cartell de la presentació del llibre a Mollet del Vallès [CAT]
>> Cartell de la presentació del llibre a Montserrat [CAT]


Presentació del llibre a Montserrat


Natura i Espiritualitat a Catalunya

 
     
 
   
Nota Legal