English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Presentació del llibre “Reptes per preservar els boscos madurs de Catalunya”. 26 de març del 2014
 
 
17/03/2014

El dimecres 26 de març del 2014 es va dur a terme la presentació del llibre Reptes per preservar els boscos madurs de Catalunya, a la Sala Nicolau d’Olwer de l’Institut d’Estudis Catalans (C. del Carme, 47, de Barcelona). 

Joandomènec Ros, president de l'IEC i del Consell de Protecció de la Natura, en va fer el parlament i les intervencions van anar a càrrec de Josep M. Mallarach, Joan Montserrat i Josep Vila, coordinadors del llibre.

L’Associació Silene, conjuntament amb la Institució Catalana d’Història Natural ha editat el primer llibre dedicat als boscos més notables de Catalunya, els més bells i antics: els boscos madurs. La complexitat d’aquestes forests excepcionals no té parió, motiu pel qual són les que acullen més biodiversitat i tenen més vàlua científica. No és pas per atzar que, durant mil·lennis hagin estat venerades, tingudes per llocs sagrats, encisats o misteriosos. Modernament s’ha confirmat que tenen, a més, sorprenents propietats terapèutiques. 

Aquesta obra aplega les ponències presentades a les Segones Jornades sobre Boscos Madurs a Catalunya, que es van dur a terme l’abril de 2013 a Santa Coloma de Farnés, així com les conclusions que varen generar. Tracta dels valors patrimonials -naturals, culturals i espirituals-  dels boscos madurs de Catalunya, inclòs el valor del silenci, del seu estat i tendències, llurs funcions ecològiques, les raons de la seva tala, i també de les respostes que s’han impulsat, des d’instàncies diverses, per a identificar-los, estudiar-los, salvaguardar-los i posar-los en valor. Aporta bons exemples de reserves forestals establertes per a preservar-los, i mostra el perill que corren per la manca d’una protecció efectiva. 

Tots els qui se sentin atrets o enamorats pels magnífics boscos centenaris i els seus arbres majestuosos gaudiran d’aquest llibre, acompanyat d’imatges i poesies evocadores.

El llibre es pot descarregar al centre de documentació.
Documents vinculats
Invitació a la presentació del llibre [CAT]
Audiovisual de la presentació del llibre [CAT]


Reptes per preservar els boscos madurs a Catalunya

 
     
 
   
Nota Legal