English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Reunió internacional d'experts sobre patrimoni astronòmic i llocs sagrats. Illa de Gran Canària (Espanya) del 23 al 24 de maig de 2018

III Jornades Art, Natura i Espiritualitat, Farrera (Catalunya) - 19 i 20 de maig 2018

Reunió regional d’experts sobre gestió sostenible de les propietats del patrimoni mundial d'interès religiós. Erevan (Armènia), 18-22 d'abril de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Reunió consultiva d’experts en llocs sagrats de KAICIID. Ohrid (ARIM), 3 a 6 d’abril de 2014
 
 
08/04/2014

El Centre Internacional de Diàleg Interreligiós i Intercultural Rei Abdullah Bin Abdulaziz (KAICIID) es va fundar per facilitar el diàleg entre els seguidors de diferents religions i cultures d’arreu del món. Amb seu a Viena, el Centre és una organització internacional autònoma i independent  El seu Consell d'administració compta amb destacats representants de les principals religions i cultures del món:  judaisme, cristianisme, islam, hinduisme i budisme.

El propòsit principal de la reunió era convocar un grup d'experts per examinar la comprensió, conservació i ús dels llocs sagrats, a través del prisma del diàleg intercultural i l'educació per a la pau sostenible, des dels punts de vista de les tradicions religioses, per proporcionar a KAICIID una visió general dels reptes que existeixen en aquest camp, els grups d'interès, les iniciatives, eines i xarxes, els esforços i les normes desenvolupades, a fi d'identificar les àrees en què cal seguir treballant.

Hi van participar vint-i-tres experts: disset procedents de diferents països i organitzacions, dos membres de la Junta i tres tècnics de KAICIID. Vita de Waal i Josep M. Mallarach, membres del Grup Especialista en Valors Culturals i Espirituals de les Àrees Protegides de la UICN hi van ser presents. La primera hi participà en qualitat de representant de la Comissió de Medi Ambient - Grup de Treball de l'ONU sobre Patrimoni Cultural i Llocs Sagrats; i el segon, en qualitat de representant del Grup Especialista d'UICN esmentat.

La reunió es va dur a terme en paral·lel amb el Congrés Anual de l'Associació Europea d'Educadors d’Història (EUROCLIO) i va cloure’s amb una taula rodona sobre els llocs sagrats, organitzada conjuntament.
Documents vinculats
KAICIID Experts Consultation Meeting on Sacred Sites [EN ]  


Ohrid, taula rodona


Foto dels participants a Ohrid (ARIM)

 
     
 
   
Nota Legal