English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
II Jornades. Risco Caído i els paisatges sagrats de muntanya de Gran Canaria - Del 28 al 30 de juliol de 2014. Las Palmas de Gran Canaria (Illes Canàries)
 
 
04/08/2014

En el marc de les iniciatives empeses pel Cabildo de Gran Canària per conservar, investigar i posar en valor aquesta singular troballa del patrimoni històric de l’illa de Gran Canària, es va programar aquesta segona trobada que va permetre exposar  nous descobriments, propiciar noves reflexions entorn el Risco Caído i explorar les possibilitats de cara al seu reconeixement internacional i, si escau, proposar-ho com a Patrimoni Mundial. 

Les Jornades van comptar amb una notable participació. En l'última sessió es van exposar les conclusions, entre les quals destaca la conveniència d'adoptar un enfocament de "Bé mixt" / "Paisatge Cultural' en la preparació de la candidatura, posant l'accent que es tracta d'una cultura extinta, nord-africana, matriarcal, que va evolucionar de forma independent durant dos mil·lennis, aconseguint un desenvolupament cultural i espiritual important i reeixit en la seva auto-regulació en un mitjà natural aïllat, d'una gran diversitat i fragilitat, amb una majoria d'espècies endèmiques. 

Diversos ponents van reiterar que preparar una candidatura per a la declaració de Lloc Patrimoni Natural ha d'estimular un compromís de cooperació, per part dels agents clau, públics i privats de l’illa, així com el foment de la recerca i les anàlisis comparatives que permetin demostrar, si és el cas, el valor universal d'alguns elements més singulars de l'antiga cultura canària. 

Es va apuntar la conveniència d'utilitzar aquesta oportunitat per promoure un desenvolupament sostenible veritable, perdurable, començant per la Reserva de Biosfera de Gran Canària, basat en la saviesa de la civilització aborigen de l’illa, considerant que tot el patrimoni és un do que cal transmetre a les futures generacions, que ens interpel·la a pensar i actuar a partir d'aquells principis i valors que donen ple sentit a la nostra vida.
Documents vinculats
Programa de las II Jornadas Risco Caído y los paisajes sagrados de montaña [ESP]  

 
     
 
   
Nota Legal