English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Reunió internacional d'experts sobre patrimoni astronòmic i llocs sagrats. Illa de Gran Canària (Espanya) del 23 al 24 de maig de 2018

III Jornades Art, Natura i Espiritualitat, Farrera (Catalunya) - 19 i 20 de maig 2018

Reunió regional d’experts sobre gestió sostenible de les propietats del patrimoni mundial d'interès religiós. Erevan (Armènia), 18-22 d'abril de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Ruta mariana pel Parc Natural del Cadí-Moixeró – Juny, 2013
 
 
Juny, 2013

El Parc Natural del Cadí-Moixeró posa a l'abast de tots els seus visitants una ruta per set santuaris dedicats a la Verge Maria. Entre les diverses esglésies romàniques que es troben dins el parc natural, els santuaris marians destaquen pel seu arrelament popular, la bellesa del seu entorn, la vigència dels aplecs que s'hi celebren cada any i la tendresa devocional de la gent de la rodalia.

Cada un és singular, des del que oferia hospedatge als caminants que creuaven la serralada del Cadí, fins als que són llocs d'antics cultes cristianitzats. En molts d'aquests santuaris s'hi celebren aplecs, que marquen el transcurs de l'any, amb una gran participació de gent de la rodalia. Tant si s'hi va amb esperit devocional com excursionista, són llocs especials, en entorns natural magnífics, impregnats de poesia i bellesa, que estimulen la contemplació.

Dels set santuaris, quatre pertanyen al bisbat de Solsona, a la banda sud del parc, i tres al d'Urgell, a la banda nord del parc. Ofereixen set paisatges, set evolucions històriques i set característiques arquitectòniques diferents, units per l'espai natural i per una veneració entranyable que ha perdurat en generacions de pirinencs.
Documents vinculats
Ruta mariana pel Parc Natural del Cadí-Moixeró [CAT]


Fulletó Ruta mariana pel Parc Natural del Cadí-Moixeró

 
     
 
   
Nota Legal