English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Reunió internacional d'experts sobre patrimoni astronòmic i llocs sagrats. Illa de Gran Canària (Espanya) del 23 al 24 de maig de 2018

III Jornades Art, Natura i Espiritualitat, Farrera (Catalunya) - 19 i 20 de maig 2018

Reunió regional d’experts sobre gestió sostenible de les propietats del patrimoni mundial d'interès religiós. Erevan (Armènia), 18-22 d'abril de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
1er Congrés internacional sobre turisme i pelegrinatges. Del 17 al 20 de setembre de 2014 a Sant Jaume de Galícia / Santiago de Compostel·la
 
 
12/09/2014

L'Organització Mundial del Turisme, la Secretaria d'Estat de Turisme d'Espanya i la Junta de Galícia organitzen aquest primer congrés internacional sobre turisme i pelegrinatges que té com a principal objectiu posar de relleu la importància que el llegat històric i cultural dels pelegrinatges i les rutes espirituals, té per al turisme, tant en els seus vessants religiosos com seculars.

El programa desenvoluparà diversos aspectes vinculats als espais sagrats. 

Religiositat popular, peregrinació i turisme espiritual. Entre les claus per peregrinar i exercir el turisme espiritual, hi ha la vivència de la devoció popular i la cerca d’autorealització personal. 

Franciscanisme i peregrinació. Es presentaran quatre centres de pelegrinatge lligats a la memòria de Sant Francesc: Jerusalem, Assís, Varallo i les rutes franciscanes de Paraguai.

El turisme de pelegrinatges envers el patrimoni històric i cultural. Turistes i pelegrins se senten atrets pel llegat cultural i històric present en les rutes de peregrinació i els llocs sagrats.

La natura com a inspiració al turisme i al pelegrinatge. Els camins utilitzats antany per la població local i pelegrins, i ara també per nombrosos pelegrins i turistes, transcorren per espais naturals molt diversos que formen sovint paisatges culturals farcits de valors espirituals i simbòlics.

La inscripció al congrés és obligatòria i gratuïta. Pot fer-se a través de http://www.pilgrimage2014.com/registro/


Monument a Sant Francesc d'Assís (Santiago de Compostel·la)

 
     
 
   
Nota Legal