English Français Español
PRESENTACIÓ
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
PROJECTES
NOTÍCIES
Trobada internacional sobre patrimoni mundial religiós viu: gestió participativa i ús sostenible a Kiev (Ucraïna) del 30 d’Octubre al 2 de Novembre de 2018

Jornada: Connecting natural & cultural heritage – Universitat de Girona, 4-5 d’octubre de 2018

Simposi ‘Ecosofia i la intuició cosmoteàndrica- Raimon Panikkar’ - Barcelona, 1 i 2 de setembre de 2018

CONTACTE
ENLLAÇOS
Twitter
LLISTAT DE NOTÍCIES | NOTÍCIA AMPLIADA
 
Congrés Mundial d'Espais Naturals Protegits, Sidney (Austràlia), 12-19 de novembre de 2014
 
 
04/11/2014

El Congrés Mundial de Parcs de la UICN 2014 és el principal fòrum sobre les àrees naturals protegides del món. El Congrés compartirà coneixements i innovacions i establirà l'agenda per a la conservació dels espais naturals durant la propera dècada. Sobre la base del lema "Parcs, Gent, Planeta: Inspirem Solucions", es presentaran, debatran i crearan enfocaments originals per a la conservació i el desenvolupament, ajudant a cobrir la bretxa que hi ha entre la conservació de la natura i l'agenda del desenvolupament sostenible. 

Els membres del Grup Especialista sobre els Valors Culturals i Espirituals de les Àrees Protegides (VCEAP) organitzaran i col•laboraran en diverses sessions del Congrés, contribuint a la "Promesa de Sidney" i desenvolupant recomanacions en línia amb la seva missió, experiència i perícia. 

En particular, avançaran dos projectes clau: 
 
Significat Cultural i Espiritual de les Àrees Protegides: L'establiment d'una xarxa i el desenvolupament de mesures per reconèixer, promoure i integrar el significat cultural i espiritual de la natura en la gestió d'espais naturals protegits i la governança. 

Bones Pràctiques de la CMAP: Significat Cultural i Espiritual de la Natura: Directrius per a l'aplicació als espais naturals protegits. 

Hi haurà dues sessions centrades en aquests projectes: 

• Corrent 7: 18 de novembre; 10.30 - 12:00; Significat cultural i espiritual de la Natura: Taller participatiu amb el que els responsables d'espais naturals protegits, juntament amb representants de pobles indígenes, religions mundials i organitzacions ambientals, en el desenvolupament de mòduls de formació i altres mesures. 
• Esdeveniment paral·lel: Desenvolupament d'una guia de bones pràctiques i una xarxa sobre el significat cultural i espiritual dels espais naturals protegits. 

A més, el Grup Especialista VCEAP organitza o col·labora en les sessions següents: 

• Corrent 3: Sessió 29; 17 de novembre; 10: 30-12: 00; Benestar i llocs naturals sagrats en espais naturals protegits i llocs de patrimoni mundial. 
• Corrent 7: 17 de novembre; 13: 15-17: 00; Enfortint la protecció dels llocs naturals i territoris sagrats indígenes en l'agenda global d’espais naturals protegits. 
• Esdeveniment paral·lel: Presentació el llibre i celebració de la xarxa de llocs naturals sagrats d'Àsia

A banda, hi haurà un esdeveniment Pre-Congrés al qual assistiran diversos membres del Grup Especialista VCEAP, del 7-11 de novembre, a les Blue Mountains, sobre comunitats que conserven la natura i la cultura: Una trobada entre els pobles indígenes i comunitats locals dels cinc continents. 

Més informació:

Notícia relacionada:
Documents vinculats
Flyer Stream 7 Workshop: Cultural and Spiritual Significance of Nature [EN ]  


Congrés Mundial de Parcs de la UICN 2014


Reunió del Consorci ICCA i la Xarxa Indígena Global a les Blue Mountains, Nova Gal·les del Sud (Austràlia)


Cingleres i sallents del Parc Nacional de les Blue Mountains

 
     
 
   
Nota Legal